Loopbaancoaching voor mensen die in geen enkel hokje passen

  


Ontwikkeladvies NL leert door

Helaas...

De kosteloze ontwikkeladviezen die het kabinet beschikbaar stelt via de regeling NL Leert Door voorzien in een grote behoefte. Vanaf 1 augustus konden mensen een kortdurend traject aanvragen bij een loopbaanadviseur om zicht te krijgen op de arbeidsmarktkansen die er in deze recessie voor hen zijn. Veel sneller dan verwacht is het maximum aantal inschrijvingen bereikt.

Wachtlijst

Het kabinet stelt in 2021 extra budget beschikbaar voor ontwikkeladviezen. Wil je hierover direct geïnformeerd worden, geef je gegevens dan door voor de 'wachtlijst'. Zodra er extra budget is ontvang je een mailtje van mij zodat je je direct kan aanmelden.  Laat je gegevens achter via het contactformulier als je dit wilt.

Een alternatief

Als alternatief biedt ik tegen gereduceerd een loopbaanscan aan via E-coaching. Lees hier meer of dit aanbod.Wat is het Ontwikkeladvies?

Het Ontwikkeladvies is een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ben je tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd? Dan kun je vanaf 1 augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Die geeft je zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt, helpt je zo nodig bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, of geeft je tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk.

Er is een budget van €14 miljoen euro voor 20.000 ontwikkeladviezen met ingang van 1 augustus 2020. Per ontwikkeladviestraject is een bedrag van €700 euro beschikbaar. Om de drempel voor deelnemers zo laag mogelijk te maken, loopt de aanvraag van de subsidie en de betaling ervan via de loopbaanadviseurs.

Doel

Het doel van het Ontwikkeladvies is om mensen in de gelegenheid te stellen zich te (her)oriënteren op de arbeidsmarkt en om hun kansen op de arbeidsmarkt te verhogen. Juist in deze tijd van crisis, die grote gevolgen heeft op de arbeidsmarkt, wordt duidelijk hoe belangrijk het is om bezig te zijn met je ontwikkeling en wendbaar te zijn op de arbeidsmarkt.

Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor een ontwikkeladvies. Dat zijn dus zowel mensen die (nog) aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als mensen die geen werk meer hebben.

Wat is een ontwikkeladvies?                                                                                                                                       

Het ontwikkeladvies is een persoonlijk adviestraject dat bestaat uit meerdere adviesgesprekken. Tijdens het eerste gesprek stellen we vast wat je loopbaanvraag is en welke informatie we nodig hebben om je loopbaanvraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Dit kan o.a.  via opdrachten of vragenlijsten. Ik maak graag gebruik van de vragenlijsten van uitgeverij Ixly.

Het advies wordt door onafhankelijke en professionele loopbaanadviseurs uitgevoerd. Noloc erkende loopbaanprofessionals voldoen in ieder geval aan de eisen van de subsidiegever.

Gezien het belang van goede informatie over iemands kansen op de huidige onzekere arbeidsmarkt, maakt een arbeidsmarktscan onderdeel uit van het ontwikkeladvies.

Waar?

De gesprekken kunnen plaatsvinden in Amsterdam of Landsmeer, via een videogesprek of tijdens een wandeling.

Starten?

Misschien wil je even kennismaken of wat vragen stellen voor je met mij in zee gaat voor het ontwikkeladvies. Als je me belt, een Whatsapp, Telegram of email bericht stuurt kunnen we dat bespreken of een bel afspraak maken.