Loopbaancoaching voor mensen die in geen enkel hokje passen

  


Mens en werk
Op de lagere school was ik al geboeid door mensen en het werk dat ze met meer of minder voldoening deden. Ik wilde beroepskeuze adviseur worden, maar ik dacht toen dat ik daar niet slim genoeg voor was.  Na een afgebroken opleiding aan de dansacademie kwam ik toch in de wereld van mens & arbeid terecht als projectleider, trainer en coach.  Om hogerop te kunnen komen studeerde ik HEAO Bedrijfskunde en werkte ik ook als manager en consultant. Inmiddels heb ik ca. 15 jaar werkervaring in re-integratie en loopbaancoaching.

Culturele sector, overheid en bedrijfsleven
Tussendoor heb ik ook in de culturele sector gewerkt als adviseur en interim manager (ICT en verkoop). Rond 2014 koos ik ervoor terug te keren naar het werk als re-integratiespecialist. Via trainingen en zelfstudie specialiseerde ik me in loopbaancoaching en coaching bij ADHD, Autisme (ASS) en hoogbegaafdheid.  Naast mijn werk voor ESANS werk ik in loondienst als consulent bij OXHILL7 waar ik werk voor opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, de overheid en de culturele sector.

Een leven lang leren
Vooral om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen blijf ik leren.  Leren vergroot je kennis, competentie, zelfvertrouwen en mogelijkheden. Ik ben dan ook een enthousiast voorstander van het idee dat je een leven lang leert. Momenteel studeer ik voor arbeidsdeskundige en psychosociaal counsellor.

Bijzonder brein
Door ontmoetingen met bijzondere cliënten raakte ik geïnteresseerd in wat ik noem 'bijzondere breinen'. Ik bestudeerde de eigenschappen van en theorieën over hoogbegaafdheid (HB) en hoogsensitiviteit (HSP) maar ook de bijzondere talenten van mensen met AD(H)D en ASS. Ik vind het belangrijk oog te hebben voor de specifieke belangen en mogelijkheden van ieder individu, vandaar ook: voor wie in geen enkel hokje past.

Katja Oostergetel