Werken aan perspectief

  


Mens en werk

Op de lagere school was ik al geboeid door mensen en het werk dat ze met meer of minder voldoening deden. Ik wilde beroepskeuze adviseur worden, maar ik dacht toen dat dit een beroep voor grijze oude mannen was :-).  Na een afgebroken opleiding aan de dansacademie kwam ik toch in de wereld van mens & arbeid terecht als trainer en coach en later ook als manager, adviseur en consultant na een opleiding Bedrijfskunde (HEAO) en Arbeidsdeskundige (post HBO). Inmiddels heb ik ca. 15 jaar werkervaring in re-integratie en loopbaancoaching, zelfstandig en in loondienst.

Perspectief verbreden

Ik ben bijna altijd nieuwsgierig naar andere invalshoeken en nieuwe mogelijkheden. twee methodes zijn daarbij van groot belang: leren en luisteren. Met leren vergroot ik mijn theoretische kennis, competentie en mogelijkheden. Met luisteren leer ik zoveel mogelijk over jou en verdiep ik me in jouw overtuigingen, verlangens, wensen, (on)zekerheden en talenten.

Voor wie niet in een hokje past

Door ontmoetingen met bijzondere cliënten raakte ik geïnteresseerd in de mensen die niet in het hokje passen. Ik bestudeerde de eigenschappen van en theorieën over hoogbegaafdheid (HB) en hoogsensitiviteit (HSP) maar ook de bijzondere talenten van mensen met AD(H)D en ASS. Ik vind het belangrijk oog te hebben voor de specifieke belangen, behoeften en mogelijkheden van ieder individu, vandaar ook: voor wie in geen enkel hokje past.

Katja Oostergetel